APXIKHSea of Spa - SerresΠαροχέςΠροϊόνταImage GalleryVideoFacebookΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνίαΠεριεχόμενα Σελίδας
Sea of Spa
Serres
Sea of Spa-Serres
Η Φιλοσοφία μας
Mαγευτική εμπειρία
Πολυτέλεια ή ανάγκη;
Γιατί αποτρίχωση;
Συνεργασίες
Πολυτέλεια ή ανάγκη;

     

Από τα αρχαία χρόνια με τις μηδαμινές γνώσεις του ο άνθρωπος , (ακόμα και όταν ζούσε μέσα σε σπηλιές) σε κάθε του χτύπημα ρουτίνας ή και ακόμα από τις δουλειές της καθημερινότητας του, έτριβε το χτύπημα του ζεσταίνοντας το με την τριβή για να ανακουφίσει τον πόνο του ή τους κουρασμένους του μύες . Αργότερα , στην αρχαιότητα ακόμα, οι μαλάξεις και οι θεραπευτικές κινήσεις των άκρων , μπήκαν στους ναούς και στους χώρους όπου λάμβαναν χώρα θεραπείες και αποκαταστάσεις της υγείας των ενδιαφερομένων.

Σε κείμενα των προγόνων μας , σε κάθε γωνιά της γης, αναφέρονται οι ευεργετικές επιδράσεις και η ανακούφιση που μπορεί να προσφέρει το μασάζ στον άνθρωπο , στο σώμα του και στην ψυχή του την ίδια. Με την πάροδο των χρόνων ο κάθε λαός κράτησε και μετέφερε, παράλληλα, την τέχνη αυτή στην εποχή που ζούμε σήμερα.

Στην σύγχρονη εποχή του αυτοματισμού και των κακών επιρροών, του υπέρμετρου καταναλωτισμού, η θεραπευτική αυτή τέχνη, εμπορικοποιήθηκε και έγινε προνόμιο για τους ανθρώπους που η τσέπη τους δεν υπολόγιζε έξοδα και ταυτόχρονα χάνοντας την απόλαυση που λάμβανε η ψυχή τους κατά την διάρκεια της θεραπείας ακόμα και την χαρά των επόμενων ημερών. Αντικαθιστώντας με αυτό τον τρόπο την πολυτέλεια μιας τέτοιας ευεργεσίας με την πολυτέλεια της υλικής ευχαρίστησης και μόνο.

Η καθημερινότητα μας, μας στρεσάρει και όλο αυτό ως αποτέλεσμα έχει αντίχτυπο στην ψυχολογία και στο σώμα μας. Εμφανίζεται στο σώμα μας με μορφή έντασης, και κυρίως στην περιοχή του αυχένα,-εκεί είναι που συσσωρεύεται το άγχος- γιατί αυτόματα όταν πιεζόμαστε ανεβάζουμε τους ώμους μας. Γενικότερα όμως από τους ρυθμούς της ζωής δεν δίνουμε στο σώμα μας την πρέπουσα προσοχή, δεν συνειδητοποιούμε ότι αυτό είναι το «προσωπικό μας όχημα» που φιλοξενεί τον εαυτό μας και θα έπρεπε να το φροντίζουμε. Ένα απλό άγγιγμα πολλές φορές μας κάνει να νοιώσουμε πολύ καλύτερα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Virginia Satir, αυθεντία στην οικογενειακή συμβουλευτική είπε ότι ο άνθρωπος χρειάζεται την μέρα 4 αγκαλιές για να επιβιώσει, 8 αγκαλιές για να συντηρηθεί και 12 αγκαλιές για ανάπτυξη.

Είναι ένδειξη αγάπης, καλής πρόθεσης και ανακούφισης. Αν όλα αυτά τα προσφέρει ένα απλό άγγιγμα τότε μπορούμε να κατανοήσουμε ότι το μασάζ μπορεί να κάνει θαύματα. Είναι κρίμα να το στερούμε από τον εαυτό μας και να το θεωρούμε είδος πολυτελείας.

Το άγγιγμα βελτιώνει την υγεία και προσφέρει ευεξία, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των ορμονών του άγχους, να καταπολεμήσει την κατάθλιψη, ενισχύει το ανοσοποιητικό και ανακουφίζει από τους πόνους.

Ένα μασάζ ανακουφίζει από τους πόνους, καθώς ηρεμεί τις μυϊκές ομάδες. Προσφέρει ευλυγισία και ελαστικότητα στο σώμα. Μας χαλαρώνει και αποδεσμεύει ψυχολογικές, συναισθηματικές και νοητικές εντάσεις που συσσωρεύονται στο σώμα μας. Μπορεί να θεραπεύσει και ανακουφίζει από τους πόνους. Ηρεμεί εκτός από το σώμα και το μυαλό καθώς συνήθως πραγματοποιείται σε χώρους με ήρεμη μουσική, χαμηλό θερμό φωτισμό, όπου κυριαρχούν στην ατμόσφαιρα υπέροχες μυρωδιές. Και φυσικά προσφέρει απόλαυση, χαλάρωση και ευεξία.

Αν νοιώθετε πολύ πιεσμένοι, πλέον ξέρετε τι θα σας κάνει να νοιώσετε καλύτερα…

Ποιός δεν θα ήθελε να νιώσει το σώμα του την αγάπη ενός θεραπευτικού αγγίγματος ελευθερώνοντας την ψυχή του από διαχωριστικές και αδιέξοδες σκέψεις του μυαλού, ενώνοντας την ύπαρξη του με την ομορφιά της ζωής. Τα οφέλη της θεραπευτικής μάλαξης είναι πολλά (ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, λαμπερό δέρμα, αυτοπεποίθηση κ.α.) και ορατά από την πρώτη στιγμή και ακόμα περισσότερο όσο συνεχίζουμε να δίνουμε το δώρο αυτό στον εαυτό μας.

Ας χαρίσουμε στον εαυτό μας την πολυτέλεια που του αξίζει.


APXIKHSea of Spa - SerresΠαροχέςΠροϊόνταImage GalleryVideoFacebookΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνίαΠεριεχόμενα Σελίδας